U bent op zoek naar nieuwe banden voor uw wagen. Dat is niet gemakkelijk. Er zijn immers veel grote merken die ook nog eens stuk voor stuk verschillende series gemaakt hebben. Waar moet u dan op letten wanneer u banden aan wilt schaffen?

Allereerst kijkt u naar het bandenlabel. Op het label staat hoe de band presteert op glad wegdek, bij welke maximale snelheid de band presteert en daarnaast staat ook het geluidsemissieniveau van de banden aangegeven. Dat laatste is belangrijker dan u denkt. Steeds meer mensen kiezen voor stille banden. Dit verhoogt het comfort tijdens het rijden aanzienlijk, omdat het veel stiller is in de auto. Rijdt u met regelmaat langere afstanden, dan zorgen stillere banden ervoor dat u goed uitgerust op de plaats van bestemming aankomt.

Hoe gebruikt u de wagen?

De manier waarop u de wagen gebruikt, is bepalend voor de keuze voor de banden. Rijdt u met hoge regelmaat langere afstanden op de snelweg, dan heeft u banden nodig die optimaal presteren en die een sterkere compound hebben. Niet alle banden zijn bestand tegen de slijtage. Maar wanneer u de wagen alleen gebruikt om af en toe boodschappen te doen en niet gebruikt wanneer er sneeuw ligt, dan is deze investering helemaal de moeite niet waard. Voor deze mensen is het verstandiger om te zoeken in de categorie van de budgetbanden. Dit zijn banden die aan de Europese eisen voldoen, maar niet meer kunnen leveren dan deze eis.

Voor de mensen in de steden raden we de banden aan met extra wangbescherming. Dit is een extra laag aan de binnenzijde van de band. Wanneer u tegen een stoeprand stoot met de band, heeft dit vrij weinig gevolgen wanneer u extra wangbescherming in de band heeft. Heeft u dit niet, dan kan het een directe klapband worden.

Wat is écht belangrijk

Wanneer u nieuwe banden bestelt, is het belangrijk dat de bandenmaat juist is. Dan kunnen de banden direct op de velg gemonteerd worden. Op dat punt begint het echte werk. Veel consumenten hebben het idee dat het opleggen van de nieuwe banden het laatste werk is, maar dat is niet juist. Het regelmatig bijhouden en controleren van de bandenspanning is van groot belang. De banden onder uw wagen presteren maximaal wanneer de bandenspanning correct is. Wanneer de bandenspanning te hoog of te laag is, zal de band veel minder grip bieden. Daarnaast slijt de band sneller, waardoor de levensduur van de band verkort wordt.

Wilt u investeren in goede banden, en zeker weten dat deze meerdere seizoenen mee kunnen gaan bij juist gebruik? Laat uw banden dan monteren bij Jos van Olmen. Wij zorgen ervoor dat u een speciale kaart in de auto krijgt waarop de bandenspanning van uw banden staat. Zo hoeft u nooit te zoeken naar de juiste bandenspanning wanneer u de banden eens wilt controleren. Op die manier gaan uw banden veel langer mee en hoeft u niet jaarlijks te investeren in nieuwe banden.

Categories: Uncategorized