Nieuwe autobanden brengen een flink prijskaartje met zich mee. Het gaat vaak om honderden euro’s ineens. Kiest u voor een van de grotere merken en heeft u een afwijkende bandenmaat op de wagen, dan komt u gemakkelijk in de buurt van de 1.000 euro. Voor de mensen met een SUV of 4×4 is het een jaarlijks drama. Deze wagens hebben betere banden nodig om de prestaties van de wagen over te kunnen brengen naar het wegdek. Dat kost veel.

Hoe zit het dan met de budgetbanden? U heeft ongetwijfeld gehoord over budgetbanden uit Azië en de kans is groot dat uw garage deze banden afgeraden heeft. Groot gelijk ook, want de meeste autobanden met dit label waren tot voor kort gevaarlijk op de weg. Maar sinds de grote autobandenfabrikanten de meeste fabrieken overgenomen hebben, zijn er bepaalde merken en series die boven verwachting prestering. Namen als Star Performer en Nankang zien we steeds vaker terug op het internet.
Het direct afschrijven van alle merken uit Azië is niet eerlijk en het is ook niet verstandig. Er zijn banden die beter presteren dan de grote Hankook banden, Bridgestone autobanden en de banden van Nokian. Het is alleen wel even zoeken, want gemakkelijk is het niet. Met een besparing van honderden euro’s is het echter wel de moeite.

Waar moet u op letten bij deze banden?

Het zoeken naar recensies over deze banden is verschrikkelijk vervelend. Allereerst wordt er beweerd dat veel mensen bij de grotere merken negatieve recensies schrijven over de banden. Dat lijkt ons sterk, maar wat ons wel opvalt, is dat de meeste recensies achterhaald zijn.

U heeft namelijk niets aan een recensie uit 2010. De banden zijn in de tussentijd aangepast en vervangen door een nieuwe serie. Nieuwere recensies zijn lastig om te vinden en daarom is het beter om te kijken naar de testresultaten en het bandenlabel. Aan de hand van de testen en de labels is het goed mogelijk om een inschatting te maken over de prestaties van de band. Zo kunt u veel eerder zien welke van de banden past bij uw rijgedrag en de eisen die u stelt.

Handig voor particulieren!

Jos van Olmen hamert erop dat deze besparingen handig zijn voor consumenten, maar dat het nog veel interessanter is voor de ondernemers. Deze banden zijn namelijk niet alleen voor personenwagens gemaakt. De banden zijn ook te krijgen voor vrachtwagens, heftrucks en grotere industriële voertuigen. Aangezien de prijsverschillen daar veel groter zijn, gaat het hier om besparingen van duizenden euro’s wanneer u meerdere banden ineens nodig heeft.

Het is echter lastig om de goede maat en goede partner te vinden die de banden ook kan monteren op alle voertuigen. Daarom is het goed om vandaag nog contact op te nemen met Jos van Olmen. Wij zijn een complete servicepartner voor alle mensen die banden nodig hebben. Particulieren, maar ook bedrijven. We hebben de faciliteiten om vrachtwagenbanden op velg te monteren en kunnen ook de verwerking van de oude banden regelen, eveneens de gelden die hieruit terug kunnen komen.

Categories: Uncategorized